Mt Victoria lookout

Det har varit en helt fantastisk vädervecka i WGTN, New Zealand's capital of cool. Och jag tog mig an utmaningen att klättra upp på Mt Vic som det kallas i folkmun. Vid mitt senaste försök fick jag ge upp halvvägs. Lite fail där.

bljhb

På toppen har de en klassisk avståndstavla. Det var lite intressant tyckte jag. Och som ni ser står det att avståndet till London är 11685 M. Och jag härledde genast denna summa till 1168 mil, smart som jag är. Och så tänkte jag på er därhemma och att ni är ju faktiskt inte så himla långt bort, knappt 1200 mil. Det är en spottstyver. Ett par stenkast på sin höjd. Men sedan tyckte jag inte riktigt att det stämde med mina beräkningar och vad betyder M egentligen? Sen slog det mig. Mile, engelsk mil! Aah, 1,609 km.. vilket efter en matematisk kalkulation ger oss 1880 mil. Och det är betydligt längre, det får man säga. Ingen spottstyver längre. Hehe.

liv

Capital of cool. Nåja, lite fin är den allt, stadsvyn.

ivet oklart

Här är motivet lite oklart. Helt klart.
#Paradox


Snart kommer min sista del av sydönsresan! Här utlovas många amatörmässiga fotografier, för traditioner är viktiga. Men motiven består bland annat av världens mest fascinerande varelser!

#CLIFFHANGER




Down south, down under del III

Hajk!! Jag reste vidare från Nelson till Motueka med en tysk som jag hittade. Och det är lite motsägelsefullt då jag inte gillar tyskar. Men han var ganska rolig ändå. Vi tog in på samma hostel och blev upphämtade kl 08.00 och körda till Marahau som är centrum för kajakuthyrningen i Abel Tasman National Park. Centrum är en klar överdrift, det är helt galet litet. Men likväl opererar 4-5 företag inom turism där.

vkhvk

Här är de fantastiska kajakerna, tyvärr har jag inte så många bilder av dem eftersom de 1,5 timmarna av paddling plågades av mycket regn och jag var således inte jättepigg på att dra fram kameran. Lite synd kanske.

ill

Mm, båtar igen. Haha.

lbb

Det var fiiint i nationalparken!

nbkbk

En liten klippa som jag hittade.

rare

The Fellowship! (aka fyra fransoser, en tysk och en viking) Min tysk finns inte någonstans i min kamera, vilket är lite märkligt med tanke på hur många gånger jag fotade honom. Med hans kamera alltså.

bvöv

Men titta! Är det inte en liten båt uppe i höger hörn?? Och sen en fin strandremsa i vattnet också!

öbkb

Jag tog en bild på molnen, tyckte mig se en gubbe där uppe men det såg bättre ut IRL.

böbjbvö

Väldigt klart vatten här! Bilden är tagen från hängbron på bilden nedan.

fgdx

Den ja!

d strand

En GÖMD strand, lyllo de som hittar den!

vlyvyy

Men titta! Stylebykarl-Karl! Min tysk tyckte att jag skulle vara med på en bild. Så här har ni backpacker-Karl!

bljhbbjl

En fin liten ö som jag hittade vid en strand!






Ett litet filmklipp

Jag vet inte varför bilden är så smal, jag tänkte att det inte skulle vara så. Men men.


Down south, down under del II

bhvljv

Efter Blenheim åkte jag vidare västerut, cirka 17 mil för att vara exakt. Där hittade jag Nelson som stoltserar med att ha Nya Zeelands geografiska mittpunkt uppe på ett litet berg. Som om nån skulle bry sig om det! Särskilt när det framkommer att det inte ens stämmer..

vlvvgb

Här är den fina skulpturen som man har skapat för att markera mittpunkten. Vacker vaa? Mmmh, just det.

nnelöl

Nåå, Nelson har faktiskt en rätsida också. Orten är belägen vid kusten och det medför ofta vackra vyer. Och för att inte tala om FINA BÅTAR! Och jag gillar ju bilder på båtar, right?

jjemään

Mmmm, BÅT!

bhlbv

Jag hade faktiskt inte förväntat mig att möta palmer när jag reste hit. Men denna bild är inte tagen från googles sökverktyg.. åh nej, den är tagen av fotografen Karl. Karl med K.

al b

Jag finner det minst sagt surrealistiskt att se hav, stränder och snötäckta berg i kombination. Allting är himla felvänt här nere.

glyglg

Surreal but... but nice.

vhlv

Vårblommor

bljblög

Hmm, ännu en sak som är himla felvänt här borta! Lutande horisont, det är ju för märkligt. Det har absolut ingenting att göra med att jag är en usel fotograf, det är bara att jorden lutar annorlunda på det södra halvklotet. Oförklarligt men onekligen intressant.

blhbvb

Mmja, denna utsökta bild får avsluta inlägget. Den är ju nästan horisontell, jag antar att jag skulle kunna komma undan genom att skylla på att tidvattnet medför en lutande illusion. Men förmodligen kommer ni inte att låta er luras den här gången heller.

Kort sammanfattning!

Jag fick lite kritik för att jag inte beskrev mer utförligt vad det är som bilderna egentligen föreställer och i vilket skede och sammanhang de är tagna. Så då rättar jag till det! För vi lever i en föränderlig värld hörrni! Och där strävar jag alltid efter att hamna på samma nivå som mina medmänniskor. 

Som kanske är bekant består Nya Zeeland av två öar, den norra och den södra. Wellington ligger på den södra spetsen av den norra ön, lite förvirrande kanske. För att ta sig till den södra ön tar man enklast en tre timmar lång färje-tur och då hamnar man i Picton.

Bild 1,2,3 i föregående inlägg är alltså tagna från färjan, och landmassan tillhör den sydön. Båtarna skulle teoretiskt sett kunna vara från nordön men gissningsvis tillhör de befolkning på sydön.

Bild 4 och 5 är tagna i Picton medan bild 6 och 7 är tagna dagen efter min ankomst till sydön, i Blenheim. Blenheim är en liten ort som ligger 20 km söder om Picton. Orten ligger i en dal där det är platt som en pannkaka, därav endast bilder på mörka moln..

Sådär ja! Där har vi det.

Down south, down under del I

Whawa-wiwa! Nu var det ett tag sen hörrni. Jag reste ju bort en aning vilket medförde ett glapp i Internet-åtkomst såväl som blogg-uppdatering. Men nu så. Nu jäklar kör vi lite bilder. Eftersom tusen bilder säger mer än ett ord eller nåt bla bla bla bla bla.

vlhvv

Bilder på klippor är alltid lika .. intressanta.

båt

Och båtar

bljb

jajaja! Båtar!

blhölvlv

Dito

lvkylgvb

Det är klart att en PICturesque village döps till Picton.

d weatherrr

Stormen

jsan

Mörka moln på väg.


För att skoställ

... är såååååå himla överskattade. Ställ skorna under sängen för fan!

rr

RanDOm PIcS

 lkb

From southeast

bkjb

Mt Victoria lookout

blvhv

Lotr-vibes

blj

Bästa Tintin och Milou @Weta cave

vgcgkh

Jag tänkte verkligen köpa detta smycke, ni vet, Arwens gåva till Aragorn. Har ingen som jag kan ge det till dock, det måste ju onekligen vara till någon som är VÄLDIGT speciell eftersom inte vem som helst kan bära upp Aftonstjärnan. Otroligt vackert smycke faktiskt, och i ädlaste silver förstås.

böb

Taget från bilen

jaa

Färjan mellan öarna

vk

Åhhh, sydön!!

gvlyui

Och igen! Jag har många bilder på detta berg, hehe!

nörd

Flygnörd? Moi? 

r

Mer LOTR-vibes



Självdisciplin..

..är att bo fyra minuter från McDonald's och bara göra två besök på 10 dagar!! Är stolt över mig själv.
Jag lagar all mat och behöver bara göra det typ 2-3 gånger i veckan. Jag passar på att göra stora omgångar så att jag får två matlådor, jag äter således samma maträtt tre middagar i rad. Mycket välfunnet. Man äter inte lunch här borta (man som i alla andra, inte Karl, han är kroniskt jättehungrig) utan en rejäl frukost och sedan middag.

Jag har köpt en möbel idag. Det är bra, då slipper jag lägga allting på strykbrädan. Strykbrädan har nämligen vikarierat som skrivbord och hylla sen jag flyttade in. Den har skött sitt uppdrag med glamour.
#internskämt

Här har vi mitt senaste tillskott:

vkh

Jag följer förresten Seinfeld's kanal på facebook. De hade postat bilden nedan för ett par dagar sen. Jäkligt roligt ögonblick faktiskt. George har för vana att ta av sig tröjan när han är på toaletten. I detta fall glömde han att ta på sig den igen och det tar ett tag innan han upptäcker sin blunder. Sånt tycker jag är kul.

eld

Sagan om ringen, guidad tour

Woooh! Perfekt för LOTR-fanatiker som jag själv. Inte sant?! Min dag var helt klart tillfredställande, guiden var ungefär lika nördig som jag själv. Och dessutom hade hon en massa historier om inspelningarna som var intressanta. Häng med i bildspelet nu då!

rt

Stort, det är inte varje dag man springer på denna skylt!

uuh?

Yeaaah! Visst ringer en klocka?

bo

Här låg Frodo, son av Drogo. Och hans följemän förstås. @Shortcut to mushrooms

ugg

Ni vet när Frodo spårar, och säger typ "I think we should get off the road... GET OFF THE ROAD!!" Då står han här. Man känner igen glugg-trädet och trädet till vänster från The Fellowship. Score.

blb

Och här då?? Jag inser i efterhand att vinkeln inte är perfekt, jag skulle ha placerat mig lite mer åt vänster. Men när man ser Nazgülen på sin häst upplyst i mörkret, det är lätt att föreställa sig, right? Värt att notera är att i filmen ser man att det är kallt och man ser hästens andedräkt bli ånga. Men man ser inte den svarta ryttarens andedräkt. Varför? Joo, han är "neither living nor dead" och andas således inte. Guiden berättade att stuntmannen andades genom en snorkel för att lösa denna lilla detalj.

gates

Och det här berget då? Känner ni igen det?? Och ehh, tänk bort vattnet..

riktigt

Jajemän, helt rätt! Det är berget precis intill Mordors svarta portar. Berget på den övre bilden är de facto detsamma som miniatyrbilden längst upp till vänster!

hujih

Här är ett av dagens anti-klimax. De lockade med att man skulle få se inspelningsplatserna för Helms Deep och Minas Tirith. Och det pirrade lite i min mage inför det. Här är den, inspelningsplatsen för de coolaste två ställena. Coolt? -Jag vet inte. Vägskyltar liksom?!?! "Give way" I WILL. Nu åker vi, tänkte jag när guiden började beskriva hur de hade burit sig åt. Det gjorde vi inte.

sf

Det här kan man känna igen! Anduin, eller Stora floden som den också kallas. Ni vet i första filmen när sällskapet har lämnat Lothlorien med kanoter. Här paddlas det hejvilt.

ir

Och här nånstans kan man tänka sig Boromir. Och husen man skymtar uppe till höger byggdes efter inspelningen.

stopp

Nästa stopp.. Skyltning bådar ju för något storslaget!

n jaa

Men njaa, inte jättevälbekant kan man väl inte säga.

oygogo

Men fint ändå antar jag.

to is

Vägen in mot Isengard och den hemska, vanställda Saruman etc etc..

blbl

Sista bilden! Och den här är bra tycker jag. Om man tänker bort parkbänken och tänker att det är sommar och grönskande så är bilden väldigt lik när Gandalf och Saruman diskuterar att Ringens position har fastställts.

Ja men ni vet vilken, den här:

iginal

Och lite photoshopade berg i bakgrunden. Jaa, det var en härlig dag hörrni!!

Nytt nummer, jo tack!

Hallå där ute alla i bloggosfären! Ni har väl inte försökt nå mig på sistone? Mobiltelefon-ledes alltså. Då var det förgäves. Jag har nämligen bytt nummer. Numera knappar man in 0064 (0) 22 152 90 27 för att nå mig genom Whatsapp eller vad det nu är man vill använda.

Den officiella förklaringen till detta nummerbyte är att jag tröttnade på min operatör. De ville inte att jag skulle vara kund hos dem för jag fick så taskiga förmåner. Så då bytte jag nummer. I protest liksom. Men lika glad för det är jag men gladast är nog min nya operatör!

Klassisk film-pastisch.

Återkommer inom kort med lite bilder från min Sagan om ringen-dag!

#cliffhanger

RSS 2.0