Min smutstvätt är som arbetslösheten

Ja hörrni. Jag som är lite av en nomad har flyttat igen. Jag gör ju det var 2,75e år. Det räcker väl för att klassas som nomad?

Hur som helst har flytten inneburit att min redan för lilla garderob har blivit ännu mindre. Den rymmer inte alla mina kläder.

Ni vet hur det är med arbetslöshet va? Ni vet väl hur det ligger till? Ingen vill väl vara arbetslös men likväl är det nödvändigt att det finns en arbestlös skara människor att välja ibland. För om alla har jobb blir det ingen omsättning, det är inget som sätts i rullning, maskineriet går med bromsolja. Det är som att använda tvåans växel på motorvägen (förutsatt att det inte är trafikstockning), en jäkla massa varv rullas igång men ingen vidare effekt. Nej, arbetslösheten ÄR VIKTIG! Hör ni det?

På samma sätt är det med min smutstvätt. Eftersom min garderob är för liten är det viktigt att det finns kläder som opererar utanför den, som ligger där och lämnar plats åt andra plagg. Det är essentiellt, fundamentalt, livsavgörande till och med.

Det kan också liknas vid ett hockeybås. Alla spelare får inte plats där samtidigt så det är bra att sex är på isen. Och så är de på isen ett tag, gör det de ska och sen åker de för att byta med någon annan. Så gör mina kläder också. De gosar runt med varandra i smutstvättspåsen och sen byts de mot andra smutsiga kläder och via tvättmaskinen (oftast) slinker de tillbaka till garderoben.

Mmm, just det. Bra poäng här känner jag.

NZTA

Jag har bytt jobb, yes!

Nu jobbar jag för Nya Zeelands transportstyrelse. Jag tänkte visa lite bilder, för det är ju sånt som är lättsmält. Enjoy!!

kaos

Vietnamesisk vardag. Kaos i korsning och i kabelläggning.

eder

Många mopeder.

bhvkjv

Gestikulera mera

der

Fadern är nationalist och stoltserar som sådan.

igt

Spänning på högre nivå.

diler

Kro-kro-kro krokodiler!

kon

Jag och min debila syster.

bljbv

Några random palmer

bljbölbö

Någon random paradisö

emm

Makes me think

Jag har ägnat några timmar åt att läsa igenom inläggen på denna sida. Har ni inte hört om det så går konceptet ut på att man delar med sig av händelser, ofta tagna ur vardagen men med någon tillhörande extremitet, som har fått en att stanna upp och tänka efter. Sedan avslutar man anekdoten med de vedertagna bokstäverna MMT - Makes Me Think.

Oturligt nog finns det dårar som går in på den där sidan och diktar upp en historia och det är alltid lika uddlöst. Men jag är övertygad om att en del är 100% sanningsenliga. Det finns också banala händelser som känns ointressanta, men när jag hittar de här guldkornen, då är det så himla värt min tid att sitta och läsa. Då får jag gåshud och bra känslor susar från hjärnan, ner till tårna och sen tillbaka. Surfa er in och bilda en egen uppfattning vettja!!

Today, it’s been ten years since my controlling, abusive ex-fiancé sold my favorite guitar which cost me $900 and took me ages to save for. He sold it on the day I dumped him. When I went to claim my things, he was proud that he had sold it to a pawn shop. Luckily, I managed to track down the guy that bought it from the pawn shop. The guy was really sweet, and gave it back to me for free, on the condition that I accompany him on his front porch for an hour and play guitar with him. He grabbed a second guitar and we ended up sitting there on his porch for the rest of the afternoon playing music, talking, and smiling. He’s been my husband for nine years now. MMT

Halvtid ?

Jag har varit på Nya Zeeland i fem månader. Ganska lång tid. Bilderna nedan symboliserar vad jag saknar mest från Sverige.

bab

Kebab med svensk vitlökssås. Helst från Sturegatans Pizzeria.

korv

Scans Chorizos

manders

Orgasmiskt god bea

bullar

Bullmannen saknar kanelbullar

hot

Västerås legendariska asiatiska kök

magnus

Och de här små pojkarna förstås!

Förlåt

Ja, jag är hemskt ledsen för att jag inte har lyckats tillfredsställa er läslust på sistone. För det är väl det som är min funktion, inte sant?!

Det är ju mitt fel att jag har varit utomlands i ett mycket invecklat land i femton dagar. Och som i alla invecklade länder är internet och dator inte så lätta att få tag i, allra minst i kombination. Men det är förmodligen mitt fel det också, att jag reste till ett sånt land.

Tacka vet jag Gud för att jag är uppväxt i Sverige, ett riktigt u-land.

Till råga på alla dessa missförstånd har jag också insjuknat i en feberfrossa som är ungefär lika härlig som att bli förföljd av 29 jävligt ilskna bin efter att ha ramlat huvudstupa ner i honung.

Amanda hälsade på mig idag, ja, på min dödsbädd alltså. Hon var mig väldigt till lags och hade med sig en vit lilja som jag vill att ni andra också styr upp om ni orkar infinna er på min begravning. Men det kanske ni inte gör, ni kanske anser att sådant bestyr är sådär typiskt döjobbigt.

Jag tar med er på en rekapitulation av min resa om jag lyckas överleva detta. Annars är det väl tack och bock nu, inte sant? Ja. Hej då, då.


RSS 2.0